**click**

Followers

Google+ Followers

click

Share It

YOU AND I

Daisypath Anniversary tickers

Wedding Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

NakSihat

LilySlim Weight loss tickers

Wednesday, December 18, 2013

Terima Kasih dan Emosi

Assalamualaikum Kawan2

Yeah... saya dh fully recovery dari emosi sedih yg lepas.. fully recovery part tu, pastu emosi part lain plak.. hehhe.. btw, terima kasih banyak2 kawan2ku di sini.. kawan2 yang sentiasa support yang sentiasa memberi kata semangat.. yang memahami.. thanks sgt2.. ucapan semangat korang kat entry yang lepas, membasuh duka ku...(haiceh, ayat x igt) hahhaha

ni dah lama tak update bukan ape,minggu lepas bercuti sampai hari selasa, menjenguk family mertua kat K.T.. Punyala seminggu tu lenguh2 badan, tup2 nak balik kg blh sihat walafiat plak..huhu..ngada2 badan ni..
then balik dari cuti, kje berlambak then time weekend hari ahad demam plak.. demam panas lenguh2 badan.. mmg antibodi tak kuat ni... Alhamdulillah pagi senin tu dah ok n blh bekerja...

time balik kg hri tu mcm2 setelkan hal kat KT.. first of all, cuba apply tanah kat kg CH.. pergi pejabat tanah kat KT..Turun naik turun naik, agaknya dlm setahun nant baru tahu leh dpt ke x tanah..huhu.. then ade gi berubat..nant saya ceritakan.. tapi bila balik KT, berjalan je kejenya..hehehe..x duk diam kat umah..duk saje mmg bosan la.. kang asyik tido je.. hahaha.. tapi kat sana mmg habis dietku.. T_T

Nak citer pasal emosi... well, kekadang perasaan sedih ni muncul x kira tempat , masa n situasi kan.. tak tahu la pesal semalam sblum tidu rase emosi sgt pikirkan pasal anak.. well, last time saya NANGIS pikir pasal anak ni dah lama dah, tapi agaknya bila dpt news org terdekat bersalin, mengandung, tup2 emosi plak.. mata dah ngantuk nak tido, dtg plak perasaan sedih.. 

Asalnya saya borak2 dgn CH, hujung bulan ni ade kenduri kat kg belah saya, saya ckp x snggup nak dgr pertanyaan2 pasal anak.. iyelah memandangkan belah saya ni smua subur2.. bila start ckp benda cmni, air mata ni murah sgt..mudah je mngalir.. tambah2 lagi bila pandang muka suami.. then suami jawab, biarla org nak cakap ape.. saya tak peduli pun org nak cakap apa..sambil peluk saya, pastu dia suh tido..mmg x dpt tido laa..tido berteman air mata.. emosi sgt..

Well, sbnarnya kita jgn slalu stress2 pikir bila nak dpt anak, bila la dpt hidup bertiga, berempat.. tapi tula, bila sekali perasaan tu dtg, mmg x dpt elak.. sumtimes saya lagi suka balik kg CH, saya lagi rase lega, sbb belah dia ade yg lebih kurang saya..masih menanti..at least ada yang memahami.. bila blik kg saya sndiri, rase cam mallllaaaaaaaaaaassssssssss je nak ngadap..

Sebenarnya org yg btul2 memahami je yg tau apa yang kita rasa.. siapa yg tak penah alami, x guna kalau citer ape masalah kita ke, ape yang kita buat ke..sbb diorang x penah faham.. sumtimes ada yg penah alami tapi bila jadi kat org lain buat2 tak faham la.. kepada org yang terlalu "ambil berat", saya nak minta tolong satu je daripada diorang,
"tolong jangan sebuk hal org boleh???"
tapi kalau mmg ikhlas ambil berat pasal kami, alhamdulillah sgt..and terima kasih byk2..

heee.... entry negatif je kan lately ni.. mungkin ni bulan beremosi pada saya.. hahahah..saya bukan nak sebarkan aura negatif tau..just luahan hati.. skang dah ok dah, hehhehe..
by the way, untuk kawan2 ku smua... luv u ...
*peluk ketat2

8 comments:

  1. Betul sue..kalau time datang emosi tu, tak boleh ditahan2..tambah kena soklan laser,terus sentap..saya pun kalau balik kg.belah husband rasa best je sebab ada sedara mara husband yang lebih kurang macam kitaorang..kalau belah saya, siap sedia je tadah tinge..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee..kalau blh tadah telinga ok lagi, tapi kalau tup2 ter emosi kat situ , susah plak..hehehehe
      harap2 semuanya ok nant

      Delete
  2. sue, biasa la... nama pun emosi kan.... memang kejap turun, kejap naik... sekali sekala x mengapa... emosi pon kekadang perlu dilempiaskan supaya lega perasaan. And now pun sue dah ok kan? take a deep breath and look forward. InshaAllah, ada hikmah tersembunyi, dan Allah nk beri rezeki yg lebih baik utk kita tu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, skang ni ok... cuma nerves je nak balik kg..tapi lagi kita pikir lagi jadi bebanan kan..just enjoy je lah dgn keadaan...hehehhehe

      Delete
  3. Sue, masa mood down atau demam (kes Yani sekarang ni), satu cara Yani lepaskan lelah dalam hati ni ialah dengan berzumba! Peluh keluar, hormon happy dan energetik kembali semula....habis je zumba, rasa ringan je badan dan bertenaga. Cubalah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sue x taula..berzumba sue bru buat beberapa kali.. pes time mmg mengah kan.. nak displinkan diri tu pun payah..adoi, camne la ni..tapi kan mmg ade perubahan kan klu kita slalu berpeluh, bersenam.. xde rease lemah2.. bila dh stop tu lemau balik

      Delete
  4. kau kna pakai ear plug balik kg n su...klu xsakit hati..pe2 pn chaiyuk2..jg makan k..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe..ko supply ear plug kan.. meh saya nak beli..jenama 3M..
      HEE..Thanks atie :)

      Delete

Related Posts with Thumbnails