**click**

Followers

Google+ Followers

click

Share It

YOU AND I

Daisypath Anniversary tickers

Wedding Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

NakSihat

LilySlim Weight loss tickers

Friday, January 11, 2013

Resepi ~ Mini Quiche Sosej

Salam Kekawan

Petang2 ni nak share resepi dgn korang.. hehe... tgh2 hujan lebat ni msti korang lapar kan.. saya pun sama jgak..huuu T________T
Ok, ni menu time wat besday celebration kat Taman Tasik hari tu.. kira mcm finger food la.. saya amik resepi dari blog homekreation , tapi dia punya lagi comel.. sya punya mcm tak ckup bahan je dlm tu.. hahahah...
nak mmbuat nya senang, cuma korang kena ade alat, alatan nya adalah bekas muffin..sapa yg selalu buat kek maybe ade lah bekas ni :)

Mini Quiche

untuk 15 pcs
Bahan-Bahan
-Resepi sebenar guna doh pastri, saya cuma guna roti gardenia tu (ikut mcm yang diorng suggest) - low cost!! :)
-3 biji telur 
-1/4 cawan  susu segar/susu cair
-3 keping cheesedale (koyak kecil2)
-3 batang sosej ayam (potong dadu)
-1 biji tomato (potong dadu)
-1 biji cili merah/hijau
- sedikit lada hitam ditumbuk

Cara tak Cara
- Potong roti bentuk bulat.. acuan saya guna gelas je, then letakkan kedalam acuan muffin yang telah disapu minyak masak.. tekan2 ckit supaya ikut bentuk
-pukul telur sebati, dan masukkan semua bahan2 dalam telur tadi
-tuangkan bahan2 tadi ke dalam roti/pastry dan bakar pada suhu 190c selama 25 minit atau kuning keemasan
-panas2 sedap makan... nyummmmmm

10 comments:

  1. aaaa....rajinnya diyer...

    Su nati PM no tipon su kat FB ka emel ka. bila2 pree, akak leh calling2 su, kut su ada kat umah, leh su dtg umah akak.. kita lepak2 tepi kolam.. ngeee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee...sekali sekala masak... :P

      ok, kekda.. boleh la nanti buat terjun tiruk kat kolam tu.. ahhahah

      Delete
  2. Sue,

    Nak minta salin resepi ni ye....dari hari tu teringin nak cuba buat Mini Quiche...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila2..boleh je ... sue pun amik dri org lain :)

      Delete
  3. mcm best je ni.nak try la.tp kene tgk mood kerajinan

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe..slow2 dtg la mood tu nanti... ehhehe

      Delete
  4. haaa..... sedap!! tapi takde oven kat umah.. hahahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayamak... camtu x dapek nolong..hhahaha

      Delete
  5. Aslmkm Su. TQ sudi tag Along semula. Eh, comel dah tu! Sosej pun nampak berketoi2 mesti sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam along :)

      thank jga share resepi2 yang menarik.. gmbr pun menarik..tempting!! heeee

      Delete

Related Posts with Thumbnails