**click**

Followers

Google+ Followers

click

Share It

YOU AND I

Daisypath Anniversary tickers

Wedding Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

NakSihat

LilySlim Weight loss tickers

Monday, September 10, 2012

Resepi : Puding Trifle

Salam kekawan...

masa untuk mengupdate resepi.. untuk rujukan masa hadapan :P
puding ni saya buat time ade wat potluck kat ofs last friday.. actually ni pun pes time buat n pes time makan.. hahahhaa... sebelum ni pnah rase, tapi yang tu siap ade whipped cream, but tuk yg saya nak bwk ke ofis ni,saya buat yang simple2 je n snang nak simpan dlm bekas kecik tu

Puding Trifle




Bahan Bahan

1 kotak kek Swiss Roll
1 kotak instant jelly (saya guna jenama NONA flavour strawberry)
1 tin fruit cocktail
2 sudu besar tepung kastard
3 sudu besar gula
3 cawan susu segar

Cara tak Cara
~ Masukkan kastard, gula n susu segar dlm periuk dan masak (gunakan api perlahan) sehingga sebati dan pekat, ketepikan
~ potong kek n susun dlm bekas yng bersesuaian
~ tuangkan sedikit jus cocktail di atas kek tersebut
 ~ tuangkan bancuhan kastard tadi pula
~ susun buah2an cocktail diatas kastard tadi
~ masak jelly instant (mengikut arahan yng diberikan dlm kotak)
~tuang jelly tersebut di atas susunan buah2 tadi
~biarkan sejuk dlm firdge n ready to makan :)

Ermmm jumaat hari tu kenyang makan je... dri kul 9am - 6pm, sambil buat keje mengunyah.. heheheh
sib baik staff tak ramai mana, klu x, lagi penuh perut ni duk makan jee.... heeee


No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails